Leeuwenhoeve

Manege

Lessen

Plezier en veiligheid staat bij ons voorop! Dit proberen wij te allen tijde na te streven en met iedereen mee te geven.

Wij geven les aan kinderen vanaf 6 jaar en aan volwassenen. Voor kinderen van 4 en 5 jaar geven wij staplessen.

Wij geven half uur lessen voor beginnende kinderen. Onze ervaring is, dat een half uur lang genoeg is. Voor de gevorderde kinderen en volwassenen duren de lessen een uur. Wanneer er over gegaan wordt van een half uur naar een uur, is per kind verschillend. Wij streven er wel naar om ze met een jaar een uur te kunnen laten rijden of als ze de leeftijd van 9 jaar hebben bereikt.

Voordat kinderen of volwassen in de lesgroep worden ingedeeld, krijgen ze eerst één of een paar introductielessen. Dit zijn privé lessen van een half uur. Voor kinderen zijn deze om ze de eerste beginselen van het paardrijden te leren. Hoeveel verschilt per kind, gemiddeld zeggen wij dat dit drie lessen zijn. Ook  als je al kunt paardrijden, geven we een introductieles om te kijken in welke groep je ingedeeld kan worden. 

Wij werken met kwartaal abonnementen. Per kwartaal kunnen er wijzigingen zijn met betrekking tot lestijden. Wij proberen iedereen zijn wensen voor lesindelingen zoveel mogelijk uit te voeren. Tevens proberen we zoveel mogelijk naar hetzelfde niveau te kijken.

Uiteraard is het netjes leren paardrijden de basis, wat inhoud dat dit voornamelijk dressuur is. Verder proberen we zo gevarieerd mogelijk les te geven. Dit kan verschillen van een spelletje, tot een carrouselles of een springles. In de zomer met mooi weer, maken we met de lesgroepen (van een uur) regelmatig een buitenrit. 

Kun je een les niet, meld je dan minimaal 24 uur van te voren af of schrijf het op in de agenda die in de manege ligt.

Ziekmeldingen dienen uiterlijk 3 uur voor aanvang van de les doorgeven worden. 

Afmeldingen of wijzigingen lessen bij voorkeur doorgeven via de whats-app, sms of e-mail.

Indien je op tijd heb afgemeld, krijg je de mogelijkheid om de les in te halen, met uitzondering van de reguliere schoolvakanties, feestdagen en als de manege gesloten is. Inhaaltijd is in overleg, maar wel binnen 2 weken na het verzuim van de les. 

Uiteraard bij het niet afmelden en niet aanwezig zijn van je les, vervalt ook je recht om te mogen inhalen. 

De lessen worden gegeven door Marjolein of Lisanne. 

Onze vaste invalkrachten zijn, Chris, Marcel of Dorinda.


Staplessen

Deze lessen zijn bedoeld voor kinderen die nog te jong zijn (4 en 5 jaar) om echt te komen paardrijden of gewoon om een keer kennis te maken met het paardrijden.

Tijdens deze les leren de kinderen spelenderwijs vertrouwd te raken met hun pony. De gehele les loopt er een 'hulpmeisje' die de kinderen helpen, ook bij het borstelen en opzadelen. 

De lessen worden in kleine groepjes één keer per maand gegeven, op de eerste zaterdag van de maand en duren een half uur. 

 

Vrijrijden

Buiten de lestijden is er om de mogelijkheid om een uur vrij paard te rijden. 

Vrijrijden houdt in dat je 1 uur dressuur mag rijden in de binnenbak, zonder dat je les krijg. Hierbij is het de bedoeling dat je alles zelfstandig doet.

Vrijrijden is bedoelt voor onze eigen manege klanten of voor ruiters die in het verleden bij onze manege hebben paardgereden. 

 

foto1   foto2

     

 

We hebben zelfs een voetbal voor de paarden.

foto3   foto4

     

In de zomermaanden worden er voor de gevorderden buitenritten gemaakt.

foto5   foto6

    

 

Marjolein

marjolein